47. Vánoční cukroví - - - 23. 12. 2013 – 11. 1. 2014 - - - UKONČENÁ

Mudlové ve vánočním čase šílí kolem pečení vánočního cukroví. je to pro ně namáhavé a zdlouhavé, když si nemůžou pomoci kouzly.

I my, kouzelníci, pečeme cukroví. A mě zajímá, jaké pečivo máte rádi vy?
Můžete poslat až tři recepty, mudlovské ale neberu. Pouze kouzelnické.

Recept musí obsahovat ingredience, postup a popis, jak hotové cukroví vypadá, abych věděla, až to zkusím, jestli jsem to udělala správně.

A samozřejmě podotýkám, že neberu nic zkopírované z netu!


Příspěvky posílejte na adresu arielka.snape@seznam.cz do 11.1.2014 s předmětem Cukroví. Dodržte sovinec, jinak budete diskvalifikováni ze soutěže!!! Každý může poslat jen 1 příspěvek, žádné opravy. Podepište se a napište svoji kolej.


VYHODNOCENÍ:

Recepty mi přišly od dvou soutěžících, nicméně jedna ze soutěžících poslala příspěvek po termínu, takže jej nemohu uznat.

20 bodů za dva recepty získává:
Amanda Lianová-Kimmel

0 bodů za opožděný příspěvek:
Dominica Felton


A zde jsou jejich recepty, ať víte, co si připravit a ochutnat:

Amanda Lianová-Kimmel:

Zelené štěstí

Přísady:
50g listy z vrby mlátičky
100g včelí med
50g trus měsíčníka
120g mouka hladká
150ml voda
2ks vejce
50ml šťáva z hroznového vína
cca 30ks čtyřlístek

Postup:
Do mísy nalijeme vodu, dáme mouku a vajíčka. Pořádně promícháme. Přidáme nadrcené listy z vrby mlátičky a mícháme tak dlouho,
dokud nevznikne hladká směs bez hrudek, zabarvená do zelena. Přilijeme šťávu z hroznového vína a trus měsíčníka na zahuštění. Opět lehce promícháme a necháme čtvrt hodiny odstát. Poté přidáme med a naposledy promícháme. Vznikne pevné, ale vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme kulaté placičky o průměru asi tři centimetry. Na vrch každí placičky přitiskneme čtyřlístek, položíme na plech a dáme péci.Pečeme asi deset minut.

Vzhled:
Vzniknou kulaté placičky o průměru asi 4 cm a výšce dvou centimetrů. Měli by být světle zelené a na horní straně čtyřlístek by měl být tmavě zelený.

Chuť:
Cukroví zelené štěstí je velmi sladké, chutí lehce připomíná mudlovské linecké cukroví.


Pikantní překvapení

Přísady:
25g květy sedmikrásky
150ml šťáva z grapefruitu
60g feferonky ze Zapovězeného lesa
10g trus měsíčníka
70g sušené kopřivy
100g cukr moučkový
100ml vody

Postup:
V míse smícháme květy sedmikrásky, moučkový cukr a šťávu z grapefruitu. Přidáme feferonky ze Zapovězeného lesa, trus měsíčníka, mixujeme a postupně přiléváme vodu, dokud nevznikne hladká, vláčná směs. Nakonec přidáme lístky kopřivy. Hotové těsto vytvarujeme do tvaru hvězd,vyskládáme na plech a dáme péci.

Vzhled:
Výsledné cukroví vypadá jako žluté hvězdičky ozdobené zelenými flíčky (ten dojem navozují lístky kopřiv).

Chuť:
Cukroví je velmi pikantní, pro milovníky ostrých jídel velmi vhodné.

Typ: Při pečení obou druhů cukroví lze účinně použít formule Accio, Wingardium leviosa a Cado.

Dobrou chuť


Dominica Felton:

Sněhulky
Už se blíží Vánoce, Advent je za dveřmi a sníh pořád nikde? Pak jsou Sněhulky to pravé cukroví pro vás! Každý kdo jeden kus Sněhulky sní, začne „sněžit“ po dobu jednu hodinu. A jak na to?
Budeme potřebovat:
Cínový kotlík standardní velikosti č.2
6 švábích očí
3 zadečky mravence domácího
4 kusy vlasů víly
200 g polotučné mouky
2 vejce
A Nektar Nadouvavky Podivné
Postup:
Do standardního kotlíku číslo 2 nasypeme 200g polotučné mouky. Dále tam dáme 2 vejce a vařečkou promícháváme tak dlouho, dokud nám v kotlíku nevznikne tekutá želatina. Vhodíme 3 zadečky mravence domácího a 4 kusy vlasů víly. Pod kotlíkem zapálíme oheň a necháme 5 minut ohřívat. Poté vhodíme ještě poslední ingredience- 6 švábích očí a Nektar Nadouvavky Podivné a znovu necháme ohřívat, teď už však hodinu. Po hodině ohřívání nám želatina ztvrdne a my jí můžeme z kotlíku vytáhnout. Poté ji naporcujeme do tolika kusů, kolik si samy přejeme.  (!! Musíme je porcovat tak, aby jednotlivé kousky měli tvar kruhu!!) Když už to máme hotovo vytáhneme hůlku, namíříme na tác s cukrovím a řekne formuli: Sněhobilus. Tak a máme hotovo!
Dobrou chuť!